Συχνές Ερωτήσεις

ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Ποια είναι τα κριτήρια βάσει των οποίων θα επιλεγούν οι συμμετέχοντες στο Φόρουμ; 
Η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει με βάση τη σειρά προτεραιότητας, και τις απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο της αίτησης. Επίσης θα λάβουμε υπόψη μας την αντιπροσώπευση συμμετεχόντων από κάθε χώρα.

Ποιοι αφηγητές «βρίσκονται στην πρώτη φάση της αφηγηματικής τους πορείας»; 
Όσοι θεωρούν ότι έχουν κλείσει τον κύκλο της βασικής τους εκπαίδευσης και διανύουν την πρώτη περίοδο της αφηγηματικής τους πορείας (ανεξάρτητα από χρονική διάρκεια).

Έκανα την αίτηση, πότε θα μου απαντήσετε; 
Η κατοχύρωση της θέσης γίνεται μετά την θετική απάντηση του Οργανισμού μας στην αίτησή σας η οποία θα σταλεί μέσω e-mail έως τις 20 Απριλίου.

Θέλω να κλείσω έγκαιρα τα αεροπορικά μου εισιτήρια και αν περιμένω έως τις 20 Απριλίου θα ακριβύνουν. Μπορείτε να μου απαντήσετε νωρίτερα: 
Θα μπορούσαμε να σας ενημερώσουμε νωρίτερα εφόσον αυτό είναι εφικτό από την διοργάνωση, με την προϋπόθεση ότι θα συμπληρώσετε το σχετικό πεδίο στην αίτηση συμμετοχής.


Θα ήθελα πολύ να συμμετάσχω αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να κάνω την εγγραφή μου εντός της προθεσμίας.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας. Θα υπάρξει λίστα επιλαχόντων στην οποία θα εγγραφείτε και στην περίπτωση που προκύψει θέση θα ενημερωθείτε.


ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΘΕΣΗΣ

Ενδιαφέρομαι να συμμετάσχω στο Φόρουμ Αφήγησης. Ποιο είναι το κόστος συμμετοχής; 
Το κόστος συμμετοχής στο Φόρουμ είναι 25 € και περιλαμβάνει το τέλος συμμετοχής και τα υλικά του σεμιναρίου (φάκελος, κτλ.).

Εκτός του κόστους συμμετοχής, τι άλλα έξοδα βαρύνουν τους συμμετέχοντες στο Φόρουμ; 
Καμία άλλη οικονομική υποχρέωση δεν υπάρχει.

Είναι απαραίτητη η δέσμευση θέσης; 
Ο αριθμός των συμμετεχόντων στο Φόρουμ είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας, μετά την θετική απάντηση του Οργανισμού μας στην αίτηση σας, θα πρέπει να προχωρήσετε σε δέσμευση της θέση σας. Απαιτείται αποστολή με ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) του αποδεικτικού έκδοσης αεροπορικού εισιτηρίου το αργότερο μέχρι την 10η Μαΐου 2018.

Για τους διαμένοντες στην Ελλάδα, προϋπόθεση είναι η κατάθεση του τέλους συμμετοχής στην τράπεζα και η αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) της σχετικής απόδειξης. Η κατάθεση πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την 10η Μαίου 2018.

ΔΙΑΜΟΝΗ- ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Μπορείτε να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες για την Κέα; 
Η Κέα ή Τζια είναι ένα μικρό νησί του Αιγαίου που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1 ώρας από την Αθήνα με το πλοίο. Το καλοκαίρι συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με τακτικά δρομολόγια επιβατικών και οχηματαγωγών πλοίων. Για περισσότερες πληροφορίες για το νησί επισκεφθείτε τις ακόλουθες ιστοσελίδες:


DESTINATION ΚΕΑ 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ

ΔΙΑΜΟΝΗ

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΑ & ΜΗΧΑΝΆΚΙΑ


Που είναι καλύτερα να μείνω στην Κέα; 
Η επιλογή του καταλύματος είναι προσωπική απόφαση του καθενός.
Να σημειωθεί ότι η Κέα τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της εγγύτητας της με την Αθήνα αλλά και της φυσικής της ομορφιάς, είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστη ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Καλό είναι να προβλέψετε εγκαίρως και να κλείσετε δωμάτια.

Θα έρθω μόνος μου και δεν έχω κανέναν να μοιραστώ το δωμάτιο. Μπορείτε να βοηθήσετε; 
Η διοργάνωση του Φόρουμ προτίθεται να φέρει σε επαφή τους συμμετέχοντες ώστε να διευκολύνει την μεταξύ τους επαφή και συνεννόηση για τέτοια ζητήματα.

Υπάρχει camping στην Κέα; 
Το camping της Κέας βρίσκεται 16χιλ. (30λεπτά) από τις τοποθεσίες διεξαγωγής του Φόρουμ. Για το λόγο αυτό εξυπηρετεί μόνον εάν υπάρχει μεταφορικό μέσο.

Μπορείτε να μου δώσετε περισσότερα στοιχεία όσον αφορά τις μετακινήσεις; 
Το κόστος των μετακινήσεων βαρύνει εξ ολοκλήρου τους συμμετέχοντες. Ωστόσο οι διαδρομές είναι μικρές. Υπάρχει λεωφορείο, ταξί και δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου ή σκούτερ.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ποδήλατο για τις μετακινήσεις μου; 
Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ποδήλατο στις διαδρομές Κορησσία – Μυλοπόταμος και Κορησσία – Οτζιάς. Η διαδρομή Κορησσία – Ιουλίδα έχει δυσκολία λόγω της μεγάλης ανηφόρας.

Σε τι χώρους θα διεξαχθεί το Φόρουμ; 
Το Φόρουμ θα διεξαχθεί σε εξωτερικούς χώρους. (παραδοσιακά λιθόστρωτα μονοπάτια, αρχαιολογικούς χώρους, παραλίες, χώρους ιστορικής σημασίας, κτλ.)

Προβλέπετε περπάτημα στο πλαίσιο της διοργάνωσης; 
Περπάτημα θα έχει μόνο στην Ιουλίδα. Το φόρουμ θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα σημεία του οικισμού. Θα περπατήσουμε στο αρχαίο λιθόστρωτο μονοπάτι και θα επισκεφτούμε τον Αρχαιολογικό χώρο. Συνολικό περπάτημα 2 χιλιόμετρα με αντίστοιχη επιστροφή.

Μπορείτε να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διατροφή μου;
 
Το κόστος διατροφής βαρύνει αποκλειστικά τους συμμετέχοντες. Η Κέα διαθέτει πληθώρα εστιατορίων που προσφέρουν ποικίλα εδέσματα σε διάφορες τιμές. Υπάρχουν επίσης σουπερ μάρκετ όπου μπορεί κανείς να προμηθευτεί τρόφιμα.

Σε ποιες περιοχές του Νησιού θα πραγματοποιηθεί το Φόρουμ;
 Θα πραγματοποιηθεί στην Ιουλίδα την Κορησσία (λιμάνι) τον Μυλοπόταμο και τον Οτζιά

Από το λιμάνι της Κέας (Κορησσία) μπορώ να μετακινηθώ με τα πόδια στα σημεία που θα πραγματοποιηθεί το Φόρουμ; 
Αν το επιθυμείτε μπορείτε να μετακινηθείτε με τα πόδια. Η μεγαλύτερη απόσταση είναι 5,5 χιλιόμετρα.

Κορησσία – Ιουλίδα 
5,5 χιλιόμετρα
1ώρα και 30 λεπτά (είναι ανηφόρα. Αν επιλέξετε την αρχαία διαδρομή θα περπατήσετε τα 2 χιλιόμετρα σε ένα υπέροχο λιθόστρωτο μονοπάτι)

Κορησσία – Μυλοπόταμος
2,2 χιλιόμετρα 
25 λεπτά (εύκολος δρόμος χωρίς ιδιαίτερες ανηφοριές)

Κορησσία – Οτζιάς 
 5,4 χιλ.
1ώρα και 20 λεπτά (εύκολος δρόμος χωρίς ιδιαίτερες ανηφοριές)


ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΚΕΑ

Από Σιδηροδρομικό σταθμό Λαρίσης
Έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό είναι ο σταθμός του μετρό κατεβαίνετε στην Ομόνοια και μετεπιβιβάζεστε στον ηλεκτρικό σταθμό προς Κηφισιά κατεβαίνετε στην πρώτη στάση (Βικτόρια) περπατάτε 100 μετρα περίπου έως το Πεδίον του Αρεως όπου θα βρείτε τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Κάθε μισή ώρα φεύγουν για Λαύριο. Από το λιμάνι του Λαυρίου φτάνετε στην Κέα με φεριμπότ.

Από αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
Από το αεροδρόμιο υπάρχει λεωφορείο που φτάνει στο Λαύριο μέσω Μαρκόπουλου Αττικής (πληροφορίες: 22990 40738 22990 40738).

Από Αθήνα (Ομόνοια)
Από την πλατεία της Ομόνοιας παίρνετε τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο κατεβαίνετε στο σταθμό (Βικτόρια) περπατάτε 100 μέτρα περίπου έως το Πεδίον του Αρεως όπου θα βρείτε τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Πληροφορίες: 210 8230179 210 8230179 και 210 8213203 210 8213203. Κάθε μισή ώρα φεύγουν για Λαύριο. Επίσης υπάρχει δρομολόγιο καθημερινά που φτάνει στο Λαύριο μέσω Αττικής οδού. Από το λιμάνι του Λαυρίου φτάνετε στην Κέα με φεριμπότ.

Από το λιμάνι του Πειραιά
Με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο κατεβαίνετε στο σταθμό (Βικτόρια) περπατάτε 100 μέτρα περίπου έως το Πεδίον του Αρεως όπου θα βρείτε τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Κάθε μισή ώρα φεύγουν για Λαύριο. Από το λιμάνι του Λαυρίου φτάνετε στην Κέα με φεριμπότ.

Με αυτοκίνητο
Στο Λαύριο μπορείτε να φτάσετε μέσω Αττικής οδού αλλά και από την παραλιακή οδό (Ποσειδώνος) μέσω της Αθηνών- Σουνίου.

Μετακινήση στο νησί
Μόλις βγείτε στο λιμάνι, λεωφορεία και ταξί περιμένουν για να σας πάνε στον προορισμό σας. Αυτά είναι τα κύρια μέσα που θα χρησιμοποιήσετε για τις μετακινήσεις σας στο εσωτερικό του νησιού, αν δεν έχετε αυτοκίνητο. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να νοικιάσετε όχημα για τις μετακινήσεις σας.Περισσότερες πληροφορίες - Ερωτήσεις: storytellingforum@gmail.com